Rada fundacji

pDr Edward Wąsiewicz

przewodniczący

Konsul Honorowy Austrii we Wrocławiu, Kancelaria Doradztwa Inwestycyjnego i Mediacji, przedsiębiorca, manager, nauczyciel akademicki, mediator i negocjator gospodarczy, członek i ekspert wielu gremiów – m.in. Rady Polityki Naukowej (Rada Nauki) w latach 2011-2014 jedyny reprezentant przedsiębiorców, Narodowego Centrum Badań i Rozwoju; były członek zarządu i prezes spółek prawa handlowego polskich i zagranicznych, fundacji i stowarzyszeń polskich i zagranicznych – m.in. MENSA in Deutschland e.V., Ernst-Reuter-Gessellschaft e.V., Stowarzyszenia Mediacji Gospodarczej, European Network of Mediation; ojciec studiujących córki i syna, pasjonat general aviation, krótkofalowiec.

Barbara Pisarska – Gubernat

Absolwentka Politechniki Wrocławskiej-studia podyplomowe PWR-studia podyplomowe z Wychowania Fizycznego. Członek Polskiego Towarzystwa Tanecznego(PTT)-sędzia I kat.,egzaminator,delegat na Walny Zjazd PTT-Dyplomowany Nauczyciel Królewskiego Towarzystwa Nauczycieli  Tańca Wielkiej Brytanii-Licentiate(B.B)-Akademicka Mistrzyni Polski-Reprezentant Polski w Mistrzowstwach Środkowej Europy-Trener Studenckiego Klubu Tańca Towarzyskiego ISKRA PWR Wrocław.

kKarina Hoffmann-Zwolińska

Utytułowana tancerka tańca towarzyskiego, instruktor oraz sędzia Polskiego Towarzystwa Tanecznego. Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 2012 r. pracuje również w Opolskim Urzędzie Wojewodzkim w Opolu. W latach 1992 - 2012 aktywnie uczestniczyła w ogólnopolskich i międzynarodowych turniejach tańca towarzyskiego. Wraz z partnerem tanecznym Pawłem Szajdą - w roku 2011 zdobyła tytuł Mistrzów Polski par zawodowych PZST w stylu standardowym. Wspołzałożycielka działającej od 2009 r. Akademii Tańca Maestro w Opolu.

Magdalena Razik - Trziszka

Absolwentka Wydziału Nauk Społecznych oraz Wydziału Dziennikarstwa na Uniwersytecie Wrocławskim oraz studiów podyplomowych Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Wicedyrektor Wydziału Kontroli Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego. Radna Rady Miejskiej Wrocławia, w której pełni funkcję m.in. przewodniczącej komisji statutowej, wiceprzewodniczącej komisji rodziny, zdrowia i spraw socjalnych. W wolnym czasie gra w squasha, zimą natomiast najchętniej obiera kierunek śnieżnych Karkonoszy.

Monika Kowalczyk

Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Wrocławskiego na kierunkach: prawo oraz zarządzanie i marketing, specjalność: zarządzanie jednostkami gospodarczymi. Ukończyła aplikację sądową w Sądzie Okręgowym w Legnicy. Obecnie jako radca prawny, prowadzi samodzielną kancelarię prawną. Od 2005 roku jest Dyrektorem Biura Poselskiego Posła na Sejm RP Sławomira Piechoty. Od 15 lat współpracuje z organizacjami pozarządowymi w różnych dziedzinach, w tym przez 6 lat zajmowała się współpracą ngo z administracją publiczną. Jest członkiem zarządu Dolnośląskiego Forum Integracyjnego. Ukończyła szereg kursów i szkoleń, m.in.: „Helping People with Disabilities and Chronic Medical Needs” – szkolenie przeprowadzone przez The University of North Carolina at Charlotte, „Zarządzanie personelem”,  „Opieka socjalna w Unii Europejskiej realizowana przez organy samorządowe w Niemczech w zakresie rozwiązywania problemów uzależnień oraz opieki nad rodziną i niepełnosprawnymi”, „Polityka socjalna w Unii Europejskiej realizowana przez organy samorządowe w Holandii ze szczególnym uwzględnieniem problemów uzależnień od narkotyków i alkoholu oraz zapobiegania i leczenia HIV/AIDS”,  „Mediacja między ofiarą i sprawcą”.

Aleksandar Jevtimov

Międzynarodowy, niezależny trener i moderator z kilkuletnim doświadczeniem.  Jego specjalnością są: komunikacja i umiejętności miękkie. Prowadzi treningi w obszarze nieformalnej edukacji w całej Europie. Jest założycielem i prezesem międzynarodowej sieci organizacji Youth Senate działającej głównie w ramach programów edukacyjnych Unii Europejskiej. Prywatnie pasjonuje się podróżami, zgłębianiem kultur, sportem i tworzeniem grafiki.

Jarosław Okulicz-Kozaryn
Absolwent wydziału Informatyki, Politechniki Białostockiej. Charakteryzuje się wszechstronnymi zainteresowaniami i różnorodnymi hobby. W każdej dziedzinie znajdzie dla siebie coś ciekawego. Na co dzień pracuje jako trener w dziedzinie zarządzania usługami i zespołami w korporacjach. Po godzinach właściciel portali fotografiaturniejowa.pl i strefatancerza.pl. Razem z żoną i dwoma synami aktywnie związany z tańcem.